/ Przepisy / Krem z sałaty i szpinaku

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.

Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.

Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 450
Ewa gotuje - odc. nr 450

Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....

 

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Sałatka Waldorf

Legenda Nowego Jorku!

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Wróć do listy przepisów