Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka owsiane z bakaliami

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane, m±kę, sodę oczyszczon±, posiekane orzechy włoskie, pokrojone ¶liwki i morele. Dodać roztrzepane jajko i wymieszać. Posłodzić cukrem waniliowym. Wlać roztopione masło oraz miód. Wymieszać.

Dłonie zwilżyć wod±. Z masy uformować kulki, rozgnie¶ć i ułożyć na blasze piekarnikowej, wy¶cielonej papierem do pieczenia.

Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C (ok. 25 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 269
Ewa gotuje - odc. nr 269

Tuż po ¶więtach warto zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?...

 

Podobne przepisy

Sernik z jabłkami

M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...

Bajkowy torcik jabłkowy

M±kę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...

Ryż z mango

Ryż zalać wod± i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...

Ambasador

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszaj±c - masło ...

Wróć do listy przepisów