
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej± i podwoj± objęto¶ć dorzucić mascarpone. Utrzeć. Dodać m±kę przesian± z m±k± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować. Wlać olej i wymieszać robotem. Dodać skórkę otart± z cytryn i sok z cytryny. Utrzeć i przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±, ¶rednica 26 cm). Wierzch wyrównać.
Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu udekorować lukrem, owocami i mięt±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonk± może ¶wiadczyć tylko...
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, poł±czyć z żółtkami, miodem, ubit ...
W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...