
Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier. Gdy zrobi się karmel, wrzucić jabłka. Wymieszać. Przyprawić cynamonem. Wycisnąć sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do wystudzenia.
Porcję jabłek nałożyć do słoiczka. Na jabłka pokruszyć trochę ciastek. Przykryć jogurtem. Udekorować kakao. Zakręcić i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...