Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier. Gdy zrobi się karmel, wrzucić jabłka. Wymieszać. Przyprawić cynamonem. Wycisnąć sok z cytryny. Jeszcze raz wymieszać i dusić przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do wystudzenia.
Porcję jabłek nałożyć do słoiczka. Na jabłka pokruszyć trochę ciastek. Przykryć jogurtem. Udekorować kakao. Zakręcić i wstawić do lodówki. Podawać po schłodzeniu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przyznaje, że od czasu do czasu zdarza się jej jadać poza...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...
Na deser lub słodki obiad;-)
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...