Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim

Opis przygotowania

Czosnek umyć i osuszyć. Ogórki wyszorować i pokroić w kostkę. Kuskus zalać gorącą wodą. Gdy spęcznieje dorzucić ogórki, pokrojony czosnek niedźwiedzi i posiekaną natkę pietruszki. Dodać pomidorki pokrojone w ćwiartki oraz nasionka granatu.

Wlać sos sojowy i oliwę. Wymieszać. Posypać prażonymi płatkami migdałów.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 512
Ewa gotuje - odc. nr 512

Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...

 

Podobne przepisy

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Sałatka pod wódeczkę

Panom na pewno się spodoba!

Sałatka śledziowa w kieliszkach

Monoporcja... koktajlowa;-)

Wróć do listy przepisów