Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.
Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).
Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).
Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Na orientalną nutę...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć...