Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szparagi z jajkiem

Opis przygotowania

Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.

Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).

Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).

Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 513
Ewa gotuje - odc. nr 513

Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...

 

Podobne przepisy

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Zawinięte w plastry boczku;-)

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Kotlety pożarnicze indycze

Solidny kawał mięsa dla prawdziwego faceta;-)

Wróć do listy przepisów