Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie z buraczkiem

Opis przygotowania

M±kę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.

Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszaj±c mikserem, wsypać m±kę z kakao i proszkiem wlewaj±c przy tym olej.

Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wy¶cielonej papierem do pieczenia (¶rednica 24 cm). Dorzucić posiekan± czekoladę.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.

Zanim czekolada zastygnie udekorować ciasto pestkami granatu – owoc trzeba naci±ć tam, gdzie s± błonki i delikatnie wyj±c nasiona.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedz±, że najlepiej jeĽdzi się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Tarta jagodowa z nut± mięty i lawendy

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...

Muffiny z bananem

M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...

Muffinki z marchewk±

I pestkami dyni...

Tort prezydent

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesian± m±kę, wymieszan± uprzednio z kakao ...

Wróć do listy przepisów