
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Przyprawić papryką i curry. Wlać sos Worcester i ocet balsamiczny. Dodać przecier pomidorowy. Posłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Kiełbaski usmażyć lub upiec na grillu. Podawać z sosem i grzanką lub świeżym pieczywem. Posypać curry.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Kuchnia włoska dla wegetarian!
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...