Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biała kiełbasa z pomidorowym sosem curry

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić posiekany czosnek. Podsmażyć. Przyprawić papryką i curry. Wlać sos Worcester i ocet balsamiczny. Dodać przecier pomidorowy. Posłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.

Kiełbaski usmażyć lub upiec na grillu. Podawać z sosem i grzanką lub świeżym pieczywem. Posypać curry.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Gulasz segedyński

Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu...

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Szarpana wieprzowina

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...

Ají de gallina

Coś w rodzaju curry z kurczaka;-)

Wróć do listy przepisów