/ Przepisy / Ciasteczka piknikowe

Opis przygotowania

Mąkę z masłem wysiekać nożem. Dodać cukier puder i orzechy. Wyrobić ciasto. Na chwilę włożyć do lodówki. Następnie cieniutko rozwałkować (na grubość 3 mm). Przy pomocy foremek o różnych kształtach wyciąć gwiazdki, serduszka etc. Przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20 minut w 180 st. C). Posypać cukrem pudrem, przełożyć do pudełka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 22
Ewa gotuje - odc. nr 22

Odcinek "piknikowy". W kuchni Ewa Wachowicz przygotuje pasty z wędzonej...

 

Podobne przepisy

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Serniczki z truskawkami

W foremkach na babeczki...

Miodownik

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...

Wróć do listy przepisów