
Owoce ułożyć na desce (truskawki można przekroić na pół). Pomiędzy dać listki mięty i połamaną na kawałki czekoladę.
Sposób przygotowania czekolady:
Olej kokosowy przełożyć do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Gdy zrobi się płynny wsypać kakao. Wymieszać miotełką. Posłodzić miodem. Wsypać wiórki kokosowe. Jeszcze raz dobrze wymieszać. Zdjąć z kąpieli wodnej i dorzucić prażone migdały.
Masę przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Posypać solą. Gdy wystygnie schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Lekki deser na malinowym lustrze...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...