Owoce ułożyć na desce (truskawki można przekroić na pół). Pomiędzy dać listki mięty i połamaną na kawałki czekoladę.
Sposób przygotowania czekolady:
Olej kokosowy przełożyć do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Gdy zrobi się płynny wsypać kakao. Wymieszać miotełką. Posłodzić miodem. Wsypać wiórki kokosowe. Jeszcze raz dobrze wymieszać. Zdjąć z kąpieli wodnej i dorzucić prażone migdały.
Masę przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Posypać solą. Gdy wystygnie schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Deser na zimno...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...