Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na średnim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut.
Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki (w garnku na gazie lub w kąpieli wodnej).
Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...
Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...