Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka z płatkami owsianymi

Opis przygotowania

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. Włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce.

Ciasto przełożyć do silikonowych foremek, urywając kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 150 st. C, 20 minut.

Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sobą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 186
Ewa gotuje - odc. nr 186

Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

Uśmiechnięte babeczki

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...

Jagodzianki

Przebój polskiej plaży;-)

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Wróć do listy przepisów