Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. Włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce.
Ciasto przełożyć do silikonowych foremek, urywając kawałek po kawałku. Upiec w piekarniku - 150 st. C, 20 minut.
Po upieczeniu ciasteczka można dowolnie dekorować lub sklejać ze sobą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...