Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Do zrobienia tuż przed pierwszą gwiazdką;-)
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...