Miękkie masło utrzeć. Gdy zbieleje porcjami wsypać cukier cały czas miksując. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym wybić jajka. Zmiksować. Wsypać kleik ryżowy i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać łopatką.
Z masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. W każdym ciasteczku zrobić wgłębienie. Nałożyć powidła i migdały.
Piec przez 15-20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...
Owoce na ciepło.