Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sorbet arbuzowo-malinowy

Opis przygotowania

Arbuza pokroić na kawałki, odciąć skórkę i usunąć wszystkie pestki. Przełożyć do robota. Dodać maliny, miód i sok z limonki. Zamknąć i zmiksować.

Przelać do szklanego naczynia. Przykryć i na 6 godzin wstawić do zamrażalnika. Co ½ godziny przemieszać.

Nałożyć do pucharków. Udekorować truskawkami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Placek z rabarbarem

W sezonie to pozycja obowiązkowa!

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Kandyzowana skórka cytrynowa

Świetny dodatek do wypieków!

Ciasteczka lizaki

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Wróć do listy przepisów