/ Przepisy / Sorbet arbuzowo-malinowy

Opis przygotowania

Arbuza pokroić na kawałki, odciąć skórkę i usunąć wszystkie pestki. Przełożyć do robota. Dodać maliny, miód i sok z limonki. Zamknąć i zmiksować.

Przelać do szklanego naczynia. Przykryć i na 6 godzin wstawić do zamrażalnika. Co ½ godziny przemieszać.

Nałożyć do pucharków. Udekorować truskawkami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Domowa czekolada z bakaliami

Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!

Ensaimada

Robiony na smalcu przysmak z Majorki!

Ciasto jogurtowe ze śliwkami

Najlepsze jest z węgierkami;-)

Wróć do listy przepisów