/ Przepisy / Makaron z serem i truskawkami

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki. Skropić syropem klonowym. Dorzucić posiekaną miętę i delikatnie wymieszać.

Ser rozgnieść widelcem, przyprawić cynamonem, posłodzić i też wymieszać.

Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Zahartować zimną wodą, odcedzić i przełożyć na patelnię z palonym masłem (wystarczy je roztopić i poczekać, aż ściemnieje i nabierze orzechowego aromatu).

Porcję makaronu umieścić na talerzu. Nałożyć 2-3 łyżki sera i trochę sałatki z truskawek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że coś ma tajemniczą nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Duszaki

(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...

Żeberka w kapuście

Z grzybami i żurawiną!

Klops z papryką

Świetny na ciepło oraz jako wędlina...

Wróć do listy przepisów