Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - na przemian. Na samym końcu podzielić ciasto na dwie połowy, do części wmieszać kokos, do drugiej części mak. Przelać do foremek natłuszczonych masłem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st. C przez około 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz gotuje tradycyjną wielkanocną zupę chrzanówkę lub, jak mówią...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Cudnie wygląda... A jak smakuje!
Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić i zostawić na 24 ...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...