
W kolejnym programie Ewa Wachowicz zaskoczy widzów nietypowym podejściem do znanych receptur i składników. Gotowanie zacznie od gruszek zapiekanych. Ale uwaga - owoce nie bedą na słodko, ponieważ nadzienie powstanie z żurawiny do mięs i sera pleśniowego, a pomysłową przystawkę udekorują orzechy włoskie, rukola i miód. Danie główne będzie nie lada eksperymentem! W piekarniku wyląduje grzybowy… crème brûlée. Danie zostanie przyrządzone na bazie brązowych pieczarek, mleka, śmietany i parmezanu. Na deser Ewa upiecze sernik bananowy z polewą orzechową. Ponadto zobaczymy szybką potrawę z lat dzieciństwa - czerstwą chałkę obtoczoną w jajku rozmąconym z mlekiem i usmażoną na maśle. Prowadząca zdradzi też prosty sposób na zakiszenie liści kapusty, które przydadzą się w następnym odcinku.
Z żurawiną i serem pleśniowym...
Inspirowany klasycznym deserem francuskim;-)
Inaczej zwana tostem francuskim lub bardziej swojsko chlebojajem...
Z polewą czekoladowo-orzechową!