Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłkowy przysmak

Opis przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać.

Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Babeczki truskawkowe

Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...

Ciasteczka serowe z marmoladą

Mąkę przesiać na stolnicę...

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręką;-)

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Wróć do listy przepisów