ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 415

OPIS ODCINKA

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną i bardzo soczystą pieczeń z piersi indyka, którą można serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno – jako wędlinę. Później zaprezentuje delikatne polędwiczki wieprzowe nadziewane szpinakiem i suszonymi pomidorami. Na deser będzie babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym. W programie zobaczymy też, jak samodzielnie nastawić zakwas na żur – na mące żytniej oraz na płatkach owsianych bez glutenu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Pieczeń z piersi indyka

Na ciepło lub na zimno - jako domowa wędlina;-)

Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Z ananasem i papryką!

Zakwas na żurek

Bez glutenu!

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)

Wróć do listy odcinków