Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chlebek bananowy

Opis przygotowania

Banany obrać ze skórki, 3 przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wlać do bananowej pulpy. Wymieszać.

Jajko zmiksować z ksylitolem. Dodać do bananów z masłem. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Posolić i wymieszać.

Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ostatniego banana, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na cieście.

Piec przez godzinę w temp. 170-180 st. C (do suchego patyczka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 392
Ewa gotuje - odc. nr 392

Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...

 

Podobne przepisy

Pierniczki

Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Wróć do listy przepisów