
Banany obrać ze skórki, 3 przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wlać do bananowej pulpy. Wymieszać.
Jajko zmiksować z ksylitolem. Dodać do bananów z masłem. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Posolić i wymieszać.
Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ostatniego banana, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na cieście.
Piec przez godzinę w temp. 170-180 st. C (do suchego patyczka).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
A do tego sos krówkowy!
Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...