
Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać m±kę gryczan± oraz migdałow±. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drug± szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzan± patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć nale¶niki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Kule z płatków owsianych;-)
Muffinki!
M±kę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyn± rozpu¶cić we wrz±tku...