/ Przepisy / Deser na kaszy jaglanej

Opis przygotowania

Kaszę przepłukać na sicie. Przełożyć do garnka, zalać mleczkiem kokosowym, uzupełnić wodą i ugotować.

Daktyle zmiksować z masłem orzechowym (jeśli owoce są bardzo suche, to można je namoczyć).

Banany obrać i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i wrzucić do wystudzonej kaszy. Nałożyć do pucharków. Na kaszy ułożyć banany, polać daktylowo-orzechowym sosem. Udekorować łezkami z kaszy jaglanej (zrobić je używając dwóch łyżek) i plasterkami bananów. Na wierzch zetrzeć trochę czekolady. Ozdobić miętą lub amarantusem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 379
Ewa gotuje - odc. nr 379

Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...

 

Podobne przepisy

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Sernik jaglany z wiśniami

Na herbatnikach;-)

Ucierane z porzeczkami

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...

Babka z jajem

Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...

Wróć do listy przepisów