Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski. Dodać cukier oraz miąższ z laski wanilii. Zmiksować. Wymieszać z serem (wcześniej dwukrotnie przepuścić go przez maszynkę). Wsypać budyń. Zmiksować. Przełożyć do garnka z masłem. Wymieszać.
Podgrzewać, cały czas mieszając. Zagotować.
Na spodzie tortownicy ułożyć herbatniki. Dodać uprażone i drobno posiekane orzechy włoskie oraz migdały. Zalać masą serową. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować orzechami włoskimi. Wystudzić.
Ozdobić lukrem (sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem, cukru dać tyle, ile zabierze).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...
Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...