Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cappuccino pomidorowe

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości. Dolać przecier. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Mleko zagotować i spienić trzepaczką.

Zupę nalać do filiżanek. Nałożyć spienione mleko. Udekorować papryką słodką oraz bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Mizeria

Na occie winnym!

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Wróć do listy przepisów