/ Przepisy / Dorsz na sosie malinowym

Opis przygotowania

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropionego wcześniej oliwą.

Mielone orzechy wymieszać z parmezanem. Wlać miód – tyle, by składniki się posklejały. Przełożyć na rybę, lekko docisnąć. Dorzucić pokrojoną w plastry marchewkę.

Piec przez ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Zrobić sos. Maliny podsmażyć na rozgrzanym maśle. Gdy owoce zmiękną, przetrzeć przez sitko. Przyprawić solą i cukrem. Dodać sok z cytryny. Zagotować.

Dorsza z marchewką ułożyć na talerzu, skropić sokiem z cytryny. Obok dać nieco sosu malinowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Łosoś w parze z soczewicą

Szybko i bardzo dietetycznie;-)

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Wróć do listy przepisów