Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą. Na każdym kawałku ułożyć plaster boczku oraz nadziane czosnkiem śliwki (po dwie). Zwinąć. Związać dratwą lub spiąć szpilką do zrazów. Obsmażyć z dwóch stron w naczyniu żaroodpornym, na mocno rozgrzanym oleju. Podlać bulionem. Przykryć i upiec w piekarniku (1 godz., temp. 180 st. C). Można też udusić na kuchence (pod przykryciem).
Ciepły bulion zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać musztardę i curry. Zagotować. W razie potrzeby zredukować.
Podawać z kaszą, np. bulgur, lub purée ziemniaczanym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śliwkowy. Zacznie od przystawki –...
Niezwykle delikatna wołowina z miodem pitnym!
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Sztuka mięsa nieco inaczej...
Z dresingiem szałwiowym!