ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 275

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek… warszawski! Na pierwsze danie poda chłodnik na botwince – z cielęciną, jajkiem i rzodkiewką. Później przygotuje bryzol z masłem ziołowym, młodymi ziemniaczkami, pieczarkami i cebulką. Natomiast na deser upiecze eklery z kremem czekoladowym i złotym pudrem. Gościem Ewy będzie znakomity szef kuchni, a przy tym rodowity warszawiak – Witek Iwański.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Eklery z kremem czekoladowym

Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...

Wróć do listy odcinków