/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć. Następnie zalać wodą (płynu powinno być 2 „palce” nad kaszą). Posolić i gotować do miękkości na małym ogniu – przez około 20 minut. Mieszać od czasu do czasu, by kasza się nie przypaliła. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Podudzia kurczaka z kostką

Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Gołąbki w liściach winogron

Inspirowane greckimi dolmades...

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Wróć do listy przepisów