Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć. Następnie zalać wodą (płynu powinno być 2 „palce” nad kaszą). Posolić i gotować do miękkości na małym ogniu – przez około 20 minut. Mieszać od czasu do czasu, by kasza się nie przypaliła. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Stroganow

Bodaj najbardziej znany rosyjski gulasz!

Dahl

Hinduski klasyk na bazie soczewicy;-)

Wróć do listy przepisów