Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Curry z kurczakiem

Opis przygotowania

Olej rozgrzać w rondlu lub na dużej patelni i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pastę curry. Wymieszać.

Filet pokroić w paski. Wrzucić do garnka. Smażyć przez chwilę. Zalać mleczkiem kokosowym i rosołem. Doprawić solą. Dorzucić liście kaffiru. Przykryć i dusić prawie do miękkości.

Dolać przecier pomidorowy. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić orzechy nerkowca. Wymieszać i podgrzewać przez kilka minut.

Curry nałożyć do miseczki. Podawać z ryżem. Udekorować cząstkami limonki i kolendrą lub natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Knedle w sosie wiśniowym

Kluseczki z sera i grysiku;-)

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Kurczak na ostro

Pikantne fileciki;-)

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Wróć do listy przepisów