ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 517

OPIS ODCINKA

Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny, natomiast deser niezwykle orientalny. Pierwszą potrawą, przyrządzoną na ustawionej w ogrodzie kuchni letniej, będzie maślany krem z pomidorów. Po znakomitej zupie przyjdzie pora na danie główne – Ewa zaprosi na królika w sosie śmietanowym. Mięso królicze ma więcej białka, mniej tłuszczu i mniej kalorii niż inne mięsa. Prawie nie zawiera cholesterolu i ma mało sodu, a zatem jest przyjazne dla serca. Jest też bardzo lekkostrawne, dzięki czemu cieszy się powodzeniem u osób chcących zrzucić zbędne kilogramy. Deserem na pewno uda się wszystkich zaskoczyć, bowiem zobaczymy jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w kraju kwitnącej wiśni nazywają się dango. Ewa pokaże też jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów – jej głównym składnikiem będzie świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Maślany krem z pomidorów

Z serem cheddar;-)

Królik w śmietanie

Z koperkiem!

Domowa przyprawa z lubczyku

Do rosołu, ale nie tylko...

Dango

Japońskie kulki ryżowe;-)

Wróć do listy odcinków