Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny, natomiast deser niezwykle orientalny. Pierwszą potrawą, przyrządzoną na ustawionej w ogrodzie kuchni letniej, będzie maślany krem z pomidorów. Po znakomitej zupie przyjdzie pora na danie główne – Ewa zaprosi na królika w sosie śmietanowym. Mięso królicze ma więcej białka, mniej tłuszczu i mniej kalorii niż inne mięsa. Prawie nie zawiera cholesterolu i ma mało sodu, a zatem jest przyjazne dla serca. Jest też bardzo lekkostrawne, dzięki czemu cieszy się powodzeniem u osób chcących zrzucić zbędne kilogramy. Deserem na pewno uda się wszystkich zaskoczyć, bowiem zobaczymy jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w kraju kwitnącej wiśni nazywają się dango. Ewa pokaże też jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów – jej głównym składnikiem będzie świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.
Z serem cheddar;-)
Z koperkiem!
Do rosołu, ale nie tylko...
Japońskie kulki ryżowe;-)