Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Maślany krem z pomidorów

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wrzucić pokrojone szalotki. Gdy się zeszklą dodać pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Podlać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować i przetrzeć przez gęste sito. Posłodzić miodem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę zimnego masła. Wymieszać.

Przelać do miseczek. Na wierzch zetrzeć trochę sera cheddar. Udekorować posiekaną miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 517
Ewa gotuje - odc. nr 517

Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babią Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Wege kapuśniak

Klasyk, ale bez mięsa...

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów