Mięso pokroić w dość dużą kostkę. Cebulę posiekać w półplastry. Przełożyć do miski. Wlać ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić liście laurowe. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić wieprzowinę. Wymieszać, przykryć i na całą dobę wstawić do lodówki.
Zamarynowane mięso nabić na szpadki. Upiec nad żarem (ok. 30 minut, od czasu do czasu obrócić).
Szaszłyki zdjąć ze szpadek (najlepiej odciąć ostrym nożem) i wymieszać z pokrojoną w plastry cebulą. Podawać z sałatką szwedzką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków....
Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Mięso odkroić od kości, podzielić na kawałki wielkości kęsa. Doprawić solą, pieprzem ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...