
Jajka wybić do miski. Wsypać m±kę. Wlać trochę mleka. Wsypać proszek do pieczenia. Posolić i posłodzić. Zmiksować. Dodać m±kę ziemniaczan± i jeszcze raz zmiksować. Wlać resztę mleka. Ponownie zmiksować. Dolać olej i zmiksować ostatni raz. Je¶li ciasto wyjdzie za rzadkie dodać m±kę.
Gofrownicę nagrzać i natłu¶cić. Nalać ciasto i upiec gofry.
Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Wsypać ser starty na dużych oczkach. Gdy się rozpu¶ci zagę¶cić m±k± rozrobion± w odrobinie zimnej wody.
Na gofra dać li¶ć sałaty, na zieleninę usmażone fileciki z kurczaka, na mięso plastry pomidora i ogórka oraz rukolę. Przykryć drugim gofrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten program na pewno zainteresuje najmłodszych widzów, bowiem Ewa zrobi...
Wyj±tkowo chrupi±cy!
Dla miło¶ników kuchni orientalnej;-) W sam raz na zł± pogodę...
Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miło¶nikom ostrych potraw.
Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)