Dziś będzie międzynarodowo! Zobaczymy jak przyrządzić polski krem z ziemniaków. Co ciekawe: dodatkiem do zupy będą krążki kaszanki opanierowane na azjatycką nutę – w bułce tartej z dodatkiem sezamu i mielonego imbiru. W przygotowaniu dania głównego pomoże Adam – razem z Ewą zrobi gruzińskie szaszłyki grillowane na długich szpadkach. Mięso będzie pieczone nad starym metalowym paleniskiem, natomiast do rozpalenia żywego ognia Ewa użyje wysuszonych gałązek winogronowych. Na deser amerykańska klasyka – brownie. Wilgotne w środku ciasto zostanie udekorowane świeżymi malinami oraz kremem na bazie śmietany, mascarpone i masła orzechowego. Gościem programu będzie podróżniczka Maria Leśniak, która opowie o swej pasji do wysokogórskich wędrówek.
Z kaszanką w orientalnej panierce;-)
Z cebulą...
Z kremem na bazie mascarpone;-)