/ Przepisy / Pałki z kurczaka na kapuście kiszonej

Opis przygotowania

Do dużego naczynia wlać sos sojowy, sok z pomarańczy i miód. Dodać kurkumę i paprykę. Wlać oliwę i wymieszać.

Do tak przygotowanej marynaty włożyć udka kurczaka. Przykryć i na godzinę wstawić do lodówki. Od czasu do czasu przemieszać.

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i posiekać. Przełożyć do żaroodpornej foremki wysmarowanej masłem klarowanym. Dorzucić pokrojone morele. Na kapuście umieścić zamarynowane mięso. Polać marynatą.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać tak długo, aż kurczak ładnie się zrumieni.

Przed podaniem można udekorować świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 462
Ewa gotuje - odc. nr 462

Tym razem Ewa zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki...

 

Podobne przepisy

Karkówka z kociołka

Prażonka na żywym ogniu;-)

Rolada z indyka z cielęciną i musem jabłkowo-chrzanowym

Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Wróć do listy przepisów