Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z mięsem mielonym

Opis przygotowania

Masło roztopić w dużym garnku. Wrzucić posiekane cebule. Po chwili dodać mięso. Przesmażyć. Dodać pokrojony czosnek. Dorzucić resztę warzyw – łodyżki selera posiekane w talarki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewki starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić oregano, papryką oraz solą. Przykryć i na małym ogniu dusić przez pół godziny. Po tym czasie dorzucić ryż. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut. Zabielić śmietaną.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 431
Ewa gotuje - odc. nr 431

Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Polędwiczka wieprzowa z serem kozim i oliwkami

Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...

Frytki z pietruszki

Zamiast ziemniaków...

Polędwiczki w sosie pomarańczowym

Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...

Szynka na święta

Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...

Wróć do listy przepisów