Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ocet z kombuchy

Opis przygotowania

Herbatę zaparzyć. Posłodzić i wystudzić. Dolać wodę (tak, by otrzymać ok. 3 ½ l napoju). Włożyć kombuchę. Przykryć wyjałowioną ściereczką, spiąć gumką i odstawić na 7-14 dni. Po tym czasie przelać do butelek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Domowe wędzonki

Boczuś, szyneczka i karkóweczka...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Kurze paluszki w orzechach

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Wróć do listy przepisów