/ Przepisy / Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Opis przygotowania

Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszyć płomień, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, krótko podsmażyć i dodać jabłko pokrojone w ósemki.

Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez chwilę aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 26
Ewa gotuje - odc. nr 26

W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...

 

Podobne przepisy

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Karbinadle

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...

Wróć do listy przepisów