Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszyć płomień, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, krótko podsmażyć i dodać jabłko pokrojone w ósemki.
Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez chwilę aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...
Z cebulą...
Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...