Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Opis przygotowania

Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszyć płomień, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, krótko podsmażyć i dodać jabłko pokrojone w ósemki.

Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez chwilę aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 26
Ewa gotuje - odc. nr 26

W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...

 

Podobne przepisy

Indyk w wermucie

Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...

Golonka po góralsku

Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...

Gołąbki z kaszanką

Niby gołąbki a w środku zaskoczenie...

Pierś kacza w kompocie śliwkowym

Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)

Wróć do listy przepisów