Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pierogi z kimchi

Opis przygotowania

Mąkę zaparzyć wrzątkiem (przesypać na stolnicę, stopniowo wlewać wodę i lekko siekać nożem). Gdy zrobią się kluchy wybić jajko. Wymieszać a następnie zagnieść. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.

Kaszę ugotować i ostudzić. Dodać drobno pokrojone kimchi. Dorzucić posiekany szczypior. Dolać olej sezamowy i sos sojowy. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Pod koniec dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do miski z kaszą i wymieszać.

Ciasto rozwałkować. Wyciąć krążki (pierścieniem lub szklanką). Nałożyć farsz. Skleić. Brzegi zlepić w ten sposób, by powstały uszka. Ugotować w osolonym wrzątku (bez przykrycia). Zahartować w zimnej wodzie i od razu odcedzić na sicie.

Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem i prażonym sezamem. Podawać z sosem (składniki wystarczy wymieszać).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Roladki z karmazyna

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...

Vitello tonato

Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Wróć do listy przepisów