/ Przepisy / Wigilijny karp

Opis przygotowania

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić na noc w chłodne miejsce. W Wigilię rybę wyjąć z cebuli, posolić, obtoczyć w mące, po czym usmażyć z obu stron  na oliwie z dodatkiem masła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Papryka faszerowana fetą

Dla wegetarian;-)

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Pomarańczowy indyk z grilla

Z sosem kokosowym;-)

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Wróć do listy przepisów