Choć nasz kraj leży daleko od Argentyny, to z jej mieszkańcami mamy wiele wspólnego. Po pierwsze – podobnie jak Argentyńczycy uwielbiamy tańczyć. Po drugie lubimy dobrze zjeść, wreszcie po trzecie – gdy tylko pogoda pozwoli – zaczynamy grillować. Dlatego tym razem Ewa zaprasza na imprezę w stylu latynoskim. Upiecze burgery z mielonej wołowiny, a poda je w plackach tortilli. Deser też będzie argentyński – niewielkie ciasteczka przełożone słodką masą kajmakową. Gotowanie zacznie się od bardzo popularnej kanapki na ciepło w stylu fast-food, która przypomina doskonale znanego u nas hot-doga.
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...