/ Przepisy / Gicz w warzywach i podpiwku

Opis przygotowania

Giczki obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni, na gorącym maśle. W większym naczyniu podsmażyć cebule pokrojone w piórka. Dorzucić posiekany czosnek, pokrojone w półplastry marchewki i pietruszki oraz pokrojoną w kostkę połówkę selera.

Do warzyw przełożyć podsmażone gicze. Z patelni „wymyć smak” podpiwkiem, przelać do garnka z mięsem i jarzynami. Wymieszać. Dorzucić grzyby (wcześniej warto je namoczyć w wodzie), liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą, przykryć i wstawić do piekarnika.

Piec przez 3 godziny w temp. 180 st. C.

Podawać z kaszą i ogórkami kiszonymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 308
Ewa gotuje - odc. nr 308

Tym razem w poszukiwaniu tradycyjnych smaków Ewa wybrała się do małopolskiej...

 

Podobne przepisy

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Ozorek w sosie chrzanowym

Niezwykle delikatny...

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Wątróbka cielęca z rusztu

Z dresingiem szałwiowym!

Wróć do listy przepisów