Giczki obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni, na gorącym maśle. W większym naczyniu podsmażyć cebule pokrojone w piórka. Dorzucić posiekany czosnek, pokrojone w półplastry marchewki i pietruszki oraz pokrojoną w kostkę połówkę selera.
Do warzyw przełożyć podsmażone gicze. Z patelni „wymyć smak” podpiwkiem, przelać do garnka z mięsem i jarzynami. Wymieszać. Dorzucić grzyby (wcześniej warto je namoczyć w wodzie), liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą, przykryć i wstawić do piekarnika.
Piec przez 3 godziny w temp. 180 st. C.
Podawać z kaszą i ogórkami kiszonymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem w poszukiwaniu tradycyjnych smaków Ewa wybrała się do małopolskiej...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Niezwykle delikatny...
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.
Z dresingiem szałwiowym!