Oba rodzaje mąki wysiekać z masłem i proszkiem do pieczenia. Zrobić dołeczek, do którego wybić żółtka. Dolać rum, a następnie sok z cytryny. Wlać mleko i dorzucić miąższ z wanilii (można zastąpić ekstraktem waniliowym). Zagnieść ciasto, włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na godzinę.
Stolnice posypać mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą pierścienia wykroić małe krążki. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C . To samo zrobić z drugą połową ciasta.
Mleko zagotować, odlewając wcześniej ok. 50 ml. Do wrzącego mleka dodać kajmak. Wymieszać. W zimnym mleku rozmieszać mąkę oraz żółtko, wlać do garnka. mieszać, aż zgęstnieje. odstawić do wystudzenia.
Ciasteczka przełożyć masą kajmakową. Obtoczyć w kokosie. Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć nasz kraj leży daleko od Argentyny, to z jej mieszkańcami mamy wiele...
W sam raz na raz...
Na mące orkiszowej...
Idealny na upały;-)
Kule z płatków owsianych;-)