Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki wołowe

Opis przygotowania

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić papryką słodką i ostrą oraz roztartym w dłoniach tymiankiem. Skropić oliwą. Wymieszać. Zalać winem. Dorzucić cebule. Wymieszać, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 4 godziny. Przed pieczeniem wyjąć, by mięso wróciło do temperatury pokojowej.

Kawałki pokrojonej wołowiny nabić na szpadki, przekładając małymi cebulami. Upiec nad ogniskiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 251
Ewa gotuje - odc. nr 251

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...

 

Podobne przepisy

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Wróć do listy przepisów