Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chałka w jajku

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Dodać mleko i rozmącić. Posolić. W tak przygotowanych jajkach namoczyć chałkę. Usmażyć z obu stron na patelni na maśle.

Podawać z dżemem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 558
Ewa gotuje - odc. nr 558

W kolejnym programie Ewa Wachowicz zaskoczy widzów nietypowym podejściem...

 

Podobne przepisy

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...

Cytryny kiszone po marokańsku

Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!

Uszka

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...

Wróć do listy przepisów