/ Przepisy / Wędzone ryby

Opis przygotowania

Ryby umieścić w solance na 6-12 godzin. Po tym czasie osuszyć, nabić na haki i umieścić w wędzarni. Utrzymywać temp. 50 st. C i wędzić przez 2 godziny.

Jeść na ciepło lub wystudzić i dodać do sałaty lub pasty kanapkowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 451
Ewa gotuje - odc. nr 451

W kolejnym odcinku Ewa opowie o tym, jak domowym sposobem zamarynować i...

 

Podobne przepisy

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Wróć do listy przepisów