/ Przepisy / Wędzone ryby

Opis przygotowania

Ryby umieścić w solance na 6-12 godzin. Po tym czasie osuszyć, nabić na haki i umieścić w wędzarni. Utrzymywać temp. 50 st. C i wędzić przez 2 godziny.

Jeść na ciepło lub wystudzić i dodać do sałaty lub pasty kanapkowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 451
Ewa gotuje - odc. nr 451

W kolejnym odcinku Ewa opowie o tym, jak domowym sposobem zamarynować i...

 

Podobne przepisy

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Łosoś w cieście francuskim

Z pieczarkami i szpinakiem;-)

Wróć do listy przepisów