/ Przepisy / Guacamole

Opis przygotowania

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z limonki. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do „miseczek”, które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 198
Ewa gotuje - odc. nr 198

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje meksykańską tortillę...

 

Podobne przepisy

Napój z imbirem i kurkumą

Wzmacnia odporność organizmu!

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Wróć do listy przepisów