/ Przepisy / Śliwki w boczku

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek włożyć ser kozi. Owinąć dużym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropionym wcześniej oliwą. Piec w temp. 180 st. C tak długo, aż boczek się zezłoci.

Podawać w towarzystwie rukoli i pomidorków koktajlowych.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 282
Ewa gotuje - odc. nr 282

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śliwkowy. Zacznie od przystawki –...

 

Podobne przepisy

Cebula z piekarnika

Wpuść chłopa do kuchni to cebulę przypali!

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Bułeczki sodowe, czyli proziaki

Bardzo proste w przygotowaniu domowe pieczywo;-)

Wróć do listy przepisów