Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek włożyć ser kozi. Owinąć dużym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropionym wcześniej oliwą. Piec w temp. 180 st. C tak długo, aż boczek się zezłoci.
Podawać w towarzystwie rukoli i pomidorków koktajlowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śliwkowy. Zacznie od przystawki –...
W moździerzu wymieszać...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Kaszę dokładnie opłukać na sicie i odsączyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...