
Rosół zagotować w garnku. Wsypać ryż i gotować do miękkości.
Jogurt przełożyć do miski. Dodać żółtka (białka można zamrozić). Wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Dolać do rosołu z ugotowanym ryżem (wcześniej zahartować). Gotować jeszcze przez 10 minut.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić drobno posiekane listki mięty i smażyć przez ok. 5 minut.
Zupę doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Podawać na ciepło lub na zimno. Na talerzu udekorować smażoną miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa Wachowicz zaprosi do Zawoi. U stóp Babiej zrobi...
Na orientalną nutę;-)
Z karmelizowanymi gruszkami;-)
Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować
Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)