Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa pomidorowa

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Wlać przecier pomidorowy i wywar jarzynowy. Przykryć i zagotować.

Zrobić grzanki. Pieczywo pokroić na kromki. Posmarować pesto. Ułożyć mozzarellę pokrojoną w plastry. Przyprawić solą i suszonym oregano.Umieścić na blasze i zapiec w piekarniku.

Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z grzankami i gęstą śmietaną (w oddzielnym naczyniu). Udekorować odrobiną pesto.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 555
Ewa gotuje - odc. nr 555

Ten program na pewno zainteresuje najmłodszych widzów, bowiem Ewa zrobi...

 

Podobne przepisy

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Wróć do listy przepisów