
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Wlać przecier pomidorowy i wywar jarzynowy. Przykryć i zagotować.
Zrobić grzanki. Pieczywo pokroić na kromki. Posmarować pesto. Ułożyć mozzarellę pokrojoną w plastry. Przyprawić solą i suszonym oregano.Umieścić na blasze i zapiec w piekarniku.
Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z grzankami i gęstą śmietaną (w oddzielnym naczyniu). Udekorować odrobiną pesto.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten program na pewno zainteresuje najmłodszych widzów, bowiem Ewa zrobi...
Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)
Ogórkowa nieco inaczej...
Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...